Deze kerst ging ik iets anders doen, aangezien je toch niet echt mocht samenkomen.

Ik had besloten om deze kerst samen met Yves eens wat anders te doen, deze kerst gingen we vissen.

En dat bij Mario op “t witven”. Dat het niet gemakkelijk ging worden zat er in, met temperaturen die onder de 0 graden gingen, maar na mijn vorige avonturen hier,  ken ik het water toch al redelijk. durf ik van mezelf te zeggen.

Dus met goede moed gingen we op zoek naar de stekken waar de karpers zich zouden kunnen verschuilen Na een aantal stekken gevonden te hebben, die we wel zagen zitten, gingen de lijnen te water.De meesten voorzien van een rig met longshank en een uitgebalanceerd HB High vision pineapple waftertje.

Als voer een paar fijn gecrushte bollen met de stickmix van de HB Scopex Liver daarbij wat bijpassende soak over het geheel en dat gecombineert met een klein schepje hennep.

Na het vallen van de avond lag de eerste karper al op de mat voor m’n maat. Dit gaf toch wel weer een boost voor ons vertrouwen, aangezien er de week voor onze aankomst niet heel veel was gevangen.  Na de 2de karper zagen we een lampje afkomen. Dit bleek Mario te zijn die nog wat van z’n kerstmenu naar ons kwam brengen,  wat goed gesmaakt heeft. 😋

Die nacht volgde er nog 4.

In totaal zijn we gestrand op 16 karpers met als topper een 17,8 kg.

De vissen waren nog steeds goed sterk en dat in de winter.

En qua weer hebben we ook het meeste gehad, wat ge kunt hebben. Waaronder storm Bella die ook nog even kwam kijken en deed de bomen goed schudden.

Al bij al was het weer allemaal tiptop en kijken Yves en ik terug op een geslaagde en gezellige sessie.

Mario bedankt voor de gastvrijheid weer en tot de volgende weer! 🎣👍🏻

Hollandbaits, Scopex Liver