Team Holland Baits

Team Holland Baits Nederland kom je op alle evenementen of grote wedstrijden tegen.
Ontdek hier waarom Team Holland Baits regelmatig in de prijzen vist.  Onze teamleden vertellen je welke rig en aas zij meestal gebruiken.

Bikse Boys

Naam: Harm Ketelaars, Niels Sprangers, Tino van Spaandonk en Stein Verheggen

Woonplaats: Hilvarenbeek

Beroep: Electrotechnicus, Timmerman afmontage, Verzekeringsadviseur bedrijven, Magazijnplanner

team Holland Baits

Persoonlijk record

22kg

team Holland Baits

Favoriete rig

Snowman rig

team Holland Baits

Favoriet HB-aas

Oriental Krill
Robin Red Garlic

Hoe en wanneer zijn jullie gestart met vissen?

We zijn allemaal op jonge leeftijd vanaf een jaar of 6 begonnen met vissen. In beginsel op voorn, baars, brasem etc. Vanaf de leeftijd van een jaar of 8 is daar karper en snoek bijgekomen.  De taktiek was in die tijd: Korsten voeren welke gratis werden geregeld bij de plaatselijke warme bakker. Daarna een partijtje voetbal in de wei langs de visvijver. En bij genoeg geslurp gingen de hengels in richting de slurpende karpers.

Vanaf de leeftijd van 20 jaar zijn we steeds fantieker gaan vissen met zijn vieren. Rond die tijd zijn de Bikse Boys een beetje ontstaan. Ondertussen gaan we alweer bijna 20 jaar meerdere malen per jaar naar Frankrijk waar wij alle types water hebben bevist.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

We hebben niet echt een voorkeur. We hebben weleens een sessie gehad in Frankrijk waar wij vis vingen op een kanaal, een grote rivier en een lac van 500ha.  Eigenlijk komen we het beste tot ons recht komen op waters vanaf 30ha, waar veel gegooid moet worden. In het buitenland zoeken wij ook weleens de grotere stuwmeren van +1000 ha. Wij verkassen met regelmaat ook tussen verschillende soorten waters omdat we veel verschillende manieren van visserij hebben. 

Wat is je favoriete rig?

Meestal is dit een soepele of stugge snowman-rig. Maar de rig wordt meestal aangepast naar de omstandigheden (Soepel en langer bij zachte bodem, haak groter en hair langer in de zomer etc.)

Chod met pop-up wordt ingezet indien een klein laagje wier op de bodem of als single hook. En een uitgebalanceerde combi D-rig voor een wafter.  

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Oriental Krill en Robin Red Garlic. Vanwege de instant vangkracht zorgen deze bollen voor snelle actie op de stek en is het niet noodzakelijk om een lange voersessie op te bouwen. Deze bollen hebben ons nog nooit in de steek gelaten op alle types water. Aangezien onze tactiek vaak is naar de vis toegaan ipv voeren tot de vis op de stek komt zijn dit ideale bollen door de grote attractiviteit. Zit de vis op de stek is het belangrijk om te blijven voeren met kleine hoeveelheden om de vis actief te houden. Zo kun je meerdere vissen vangen in korte tijd. De Instant Project is door andere vismaten tijdens laatste sessie ingezet en die zijn daar heel goed op aan het vangen. Deze gaan we ook zeker inzetten.

{

De beste visser is nog altijd degene die het meest plezier in zijn hobby heeft. Blijf niet op dezelfde plekken zitten en je blind staren op een bepaalde vis. Je mist zoveel dan.

Franka & Dave

Naam: Franka Gorter, Dave Teeuwen

Woonplaats: Tilburg

Beroep: Taxichaffeuse, Field Service Enineer en Dierenarts assistent

team Holland Baits

Persoonlijk record

Franka: 19,7kg
Dave: 24,6kg

team Holland Baits

Favoriete rig

Combi rig

team Holland Baits

Favoriet HB-aas

Franka: Scopex Liver
Dave: Instant Project

Hoe en wanneer zijn jullie gestart met vissen?

Al op jonge leeftijd was ik graag aan de waterkant om te vissen op witvis. Ik kon uren naar mijn dobbertje staren of achter de snoeken aan. Het gaf een bepaald soort rust met zich mee. Op latere leeftijd ging ik pennen op karper, wat een gevecht opleverde. Ik raakte verslaafd aan het spelletje met onze gevinde vriend. Van pennen over naar het statische vissen en de bijbehorende nachtjes, heerlijk genieten aan de waterkant en alles wat erbij hoort.

Toen kwam Franka in mijn leven. Zoals elke niet-visser krijg je te horen; “Dat is toch saai, de hele tijd staren naar zo’n dobbertje?” Toch was ze nieuwsgierig en ging ze een nachtje mee.  Die nacht begon met storm, dikke hagelstenen, onweer en harde wind.  Maar na enkele kleine aanslagen en flink wat drilinstructies tijdens een gevecht met een flinke karper … zag ik de blik in haar ogen.  Een passie was geboren.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

We vissen eigenlijk op alle soorten wateren, van kanalen tot gesloten putten. Alles heeft zijn eigen charme. Als we dan echt een water moeten kiezen, zal dat een gesloten put in Frankrijk zijn.

Wat is je favoriete rig?

Onze favoriete rig is de combi rig.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Franka: Ik gebruik het liefst de Scopex Liver in combinatie met pistache of sweet sensation pop up.

Dave: Doe mij maar de Instant Project, in combinatie met een pistache pop up.

{

Volg je gevoel en laat je niet leiden door alleen maar gewichten. Geniet van élke vis en de natuur om je heen.  

Richard Elbersen

Naam: Richard Elbersen

Woonplaats: Duiven

Beroep: Pedagogisch medewerker

Persoonlijk record

+/- 30kg

Favoriete rig

Favoriet HB-aas

Scopex Liver

Hoe en wanneer zijn jullie gestart met vissen?

Ik ben rond mijn tiende jaar begonnen met vissen. De eerste jaren heb ik uitsluitend met de vaste hengel gevist op witvis. Naarmate ik ouder werd ben ik me meer gaan toeleggen en specialiseren in het gericht vissen op karper. Inmiddels vis ik al weer ruim dertig jaar op karper.

Ik ben begonnen in het tijdperk dat er nog geen boilies in Nederland waren. Aas bestond destijds uit: aardappel, deeg (roggebrood, trouvit) en mais.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

Momenteel vis ik het liefst op (diepe) zandafgravingen die soms in verbinding staan met de rivier.

Wat is je favoriete rig?

Mijn favoriete rig is heel eenvoudig en ziet er als volgt uit. Afhankelijk van het water en afstand die ik (be)vis maak ik gebruik van gecoat of soepel onderlijn materiaal. De voorkeur van haak gaat uit naar een die een rechte punt heeft, indien het water bv (hard) stroomt of veel kiezels bevat dan schakel ik over naar een klauwhaak. Het is maar net waar de situatie om vraagt.
Ik knoop altijd een losse hair van zeer dun en soepel materiaal aan de haak. Door middel van een rubbertje op de steel bepaal ik de juiste vertrek positie. Voorwaarde voor een goede hair voor mij is: “Wanneer de boilie op de hair zit, ik de boilie tussen duim en wijsvinger twee keer rond moet kunnen draaien zonder dat de haak mee draait”. In mijn ogen kan de haak dan beter zijn werk doen. Verder maak ik gebruik van een line aligner (kant en klaar of krimpkous) en varieer ik alleen in de lengte van de hair en onderlijn. De ruimte tussen boilie en onderkant haak bedraagt minimaal 1 cm.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Qua aas is de Scopex/ Liver al jaren mijn favoriet. Deze boilie zet ik gedurende het gehele jaar door in, ongeacht of ik instant vis of op een aangevoerde stek.

{

Mijn advies naar andere vissers is, geniet van je visserij, gewichten zijn mooi maar vormen mijn inziens niet de hoofdmoot. Heb respect voor elkaar.

Jeffry Hendrikx

Naam: Jeffry Hendrikx

Woonplaats: Eindhoven

Beroep: Lascoördinator

Persoonlijk record

20,1kg

Favoriete rig

Blowback rig 

Favoriet HB-aas

Oriental Krill

Hoe en wanneer zijn jullie gestart met vissen?

Ik ben begonnen met vissen toen ik een jaar of tien was. Uiteraard zoals vroeger bijna iedereen begonnen met de vaste stok. Nadat ik een jaar of twaalf was en op mijn vaste stok een karper ving, was ik helemaal verkocht aan de karper visserij. (wat een geweld op een vaste stok!)

Samen met wat buurtgenoten op de plaatselijke vijver heel wat dagen doorgebracht om de fijne kneepjes van het vissen op karper te leren.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

Het type water wat ik graag bevis zijn de middelgrote tot grote plassen. ( 6 tot 60 hectare).

Meestal zoek ik ook de wateren uit waar ik alleen vanaf de kant mag vissen. Doordat ik mezelf de een bepaalde manier heb aangeleerd ( spotten en markeren) kan ik op dit wateren voor mijn gevoel toch het verschil maken.

Het spotten van de vis voordat ik start is dan ook een wezenlijk deel van mijn visserij. Vissen waar dat de karper zit!

Ook zit ik minimaal 1 tot 2 keer per jaar op een betaalwater. Dit is voor mij een ideale manier om te kunnen relaxen van de perikelen van een druk leven.

Wat is je favoriete rig?

Mijn favoriete rig is de Blowback rig  meestal in combinatie met een wafter of een snowman.

Ook de Ronnie rig hoort de laaste tijd tot mijn favorieten.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Mijn favoriete HB –aas is de Oriental Krill. een absolute topper die altijd vis oplevert!

Ik gebruik meestal een combinatie van 15 en 20 mm boillies met daarop een Blowback rig met een Butter Scopex Wafter of een Snowman-presentatie.

{

Geniet vooral van je hobby.  Het vangen van een monster is niet altijd het doel, geniet van de natuur en vooral van het karpervissen zelf! Probeer ook de jongere vissers onder ons te helpen waar nodig. Deze mannen zijn de toekomst voor de karpervisserij!

Jorn Driessen

Naam: Jorn Driessen

Woonplaats: Baarlo

Beroep: Magazijnbeheerder kunstgrasbedrijf / Eigenaar Riverkings

Persoonlijk record

23,5kg

Favoriete rig

Blowback rig

Favoriet HB-aas

Instant project

Hoe en wanneer ben je gestart met vissen?

Ik ben begonnen met ‘vissen’ op een leeftijd van 6 jaar door mijn vader.
Voordat ik exclusief op karper ben gaan vissen vanaf mijn zestiende levensjaar, heb ik eigenlijk elke visserij wel uitgeprobeerd en ervaren.

Na enkel jaren fanatiek op de lokale wateren en putten gevist te hebben vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.
Deze vond ik op de rivier die op een (loop)afstand ligt.

Inmiddels heeft deze visserij volledig mijn hart gestolen en is het uitgegroeid tot een passie en het onstaan van Riverkings Carpfishing.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

De type wateren die ik bevis zijn enkel rivieren en kanalen.  Het vissen op zulke watersystemen is een totaalplaatje van één zijn met de natuur, de onbekende avonturen die op je pad komen, en het vrije gevoel.

Natuurlijk is het pakket compleet als je op zulke grote waterwegen een karper mag vangen.  Dat er vissen zijn die de sluizen passeren is geen nieuws maar natuurlijk, maar besef alleen al hoe gaaf het is als je een karper vangt die zoveel kilometers kan afleggen en overal kan zijn.

Wat is je favoriete rig?

Gewoon lekker simpel de blowback rig.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Mijn favoriete HB-aas is de instant project.
De samenstelling van deze boilie is gewoon top en met zoete boilies trek ik naar mijn ervaringen minder witvis en meerval aan.
Deze gebruik ik het hele jaar door, in de winter geniet mijn voorkeur ook wel eens de garlic-robin red.

Met een combinatie van de 10 mm pop-ups in een oranje of roze kleur.

{

Beleef je visserij zoals jij het wil en het meeste plezier eruit kan halen, respecteer elkaar en de natuur om niet te vergeten.

Harald

Naam: Harald van der graaf

Woonplaats: Arnhem

Beroep: —

Persoonlijk record

–kg

Favoriete rig

Bungy rig

Favoriet HB-aas

verschillende

Hoe en wanneer zijn jullie gestart met vissen?

Ik ben begonnen met vissen op karper op mijn 14e.  Ik zag die grote vissen zwemmen en dacht maar 1 ding … die wil ik vangen!

Daarvoor viste ik op witvis en roofvis.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

Het liefste vis ik op grote diepe zand afgravingen met grote dieptes van een hec of 40 waarbij er een paar grote vissen op zwemmen en er een mooi bestand aan karper zwemt.

Wat is je favoriete rig?

Ik vis op elk water en elke jaargetijde met verschillende rigs, maar de rig waar ik het meest mee vis, zijn de bungy rig en een normale standaard rig van 18 cm.  Maar dat is afhankelijk van wat voor water ik bevis .

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Ook dat is weer afhankelijk wat voor periode en water je bevist.   Normaal voer ik tijdens het vissen een kg of 4 en wacht dan 2 dagen dat is een manier waarbij ik veel grote vissen heb gevangen.  In de winter voer ik natuurlijk geen 4 kg.

{

Respecteer elke visser op de manier hoe hij of zei zijn hobby beleeft.  Het water is van iedereen, dus iedereen mag er van gebruik maken.  Wees aardig voor mekaar, er is al zo veel ellende op de wereld.

Brian Veenhuis

Naam: Brain Veenhuis

Woonplaats: –

Beroep: Logistiek teamleider

Persoonlijk record

20,5kg

Favoriete rig

Snowman rig

Favoriet HB-aas

Scopex liver

Hoe en wanneer ben je gestart met vissen?

Toen ik ongeveer acht jaar oud was ben ik op de camping begonnen met vissen. Zo af en toe viste ik met de vaste stok op voorntjes, totdat ik een keer een karper zag zwemmen. Deze wilde ik heel erg graag vangen, en toen dat lukte was ik verkocht. Op vijftienjarige leeftijd ben ik dan ook echt met karpervissen en nachtvissen begonnen.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

Ik vis eigenlijk wel op alle wateren, zoals rivieren, kanalen, meren en putjes. Afwisseling in het vissen spreekt mij erg aan. Target vissen vind ik bijvoorbeeld heel leuk, maar hou ook wel eens van een nachtje op een putje zitten met veel runs. De afwisseling tussen verschillende wateren en de verschillende manieren van vissen zorgen altijd voor nieuwe uitdagingen. Het is altijd wat anders, maar dat maakt het karpervissen dan ook zo mooi. Ik kan er op elke manier plezier aan beleven.

Wat is je favoriete rig?

Mijn favoriete rig waar ik het liefste mee vis is een kleine snowman rig of een wafter.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Mijn favoriete HB-aas dat ik gebruik is de Scopex Liver. Vanaf het begin af aan heb ik met deze bol leren vissen, het is oud maar vertrouwd en laat me niet in de steek. Ik vis de Scopex Liver het liefste met een snowman-presentatie.

{

Het is altijd wat anders, maar dat maakt het karpervissen dan ook zo mooi. Ik kan er op elke manier plezier aan beleven.

Dave de Jong

Naam: Dave De Jong

Woonplaats: —

Beroep: —

Persoonlijk record

25,8kg

Favoriete rig

KD rig

Favoriet HB-aas

Scopex Liver
Oriental Krill

Hoe en wanneer zijn jullie gestart met vissen?

Nou de precieze leeftijd weet ik zo niet meer. Maar weet wel dat ik op jonge leeftijd altijd met mijn opa mee ging vissen. Hij had een bootje in de Biesbosch liggen en samen trokken we er dan op uit om te peuren op paling.   Opa zette de vallen uit en terwijl hij sliep, ging ik met het vaste hengeltje vissen op voorntjes en alles wat bijten wou.

Na menigmaal de grote jongens karper te hebben zien vangen, heb ik voor mijn verjaardag ook maar een karper hengeltje gevraagd  en zo is bij mij het karpervirus onstaan. In iedere schoolpauze met het hengeltje naar het water.  Ook na school tot ’s avond laat, zat ik aan de waterkant, aardappels, mais, frikadellen, kattevoer, brood, … alles trok ik uit de kast om mijn vissen te vangen.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

Ik vis het liefst op afgesloten wateren. Dit juist omdat je hier over het algemeen een ronde omheen kunt lopen en het water redelijk makkelijk te observeren is. Dus dan is het vaak makkelijker een stek uit te zoeken waar de vis al aanwezig is, (hoop je dan tenminste).

Maar ook omdat het stilstaand water is, je hier makkelijker kunt voorvoeren dan op een hardstromende rivier of kanaal.

Wat is je favoriete rig?

Ik vis het liefst met de KD rig en zet hier natuurlijk dan het liefst een wafter of pop up aan.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Nou, ik heb dus niet echt een favoriet aas bij Holland Baits, want wat ik altijd doe is minimaal 4 soorten boilies bij elkaar gooien.  Ik heb het liefst zoveel mogelijk verschillende kleuren smaken en diameters op mijn stek liggen.

Ik doe dit al geruime tijd en sinds ik deze methode hanteer ben ik duidelijk meer vis gaan vangen. En ben ik dus ook niet meer aan het twijfelen mee welke bol ik eens zal
gaan vissen.

Waar ik wel voor zorg is dat de Oriental krill en de Scopex liver hier wel altijd bij zitten die andere 2 smaken varieer ik meestal.

{

Geef de bollen van Holland Baits eens een kans.  Geloof me, je visavonturen worden hierdoor alleen maar mooier.

Sandra Aarts

Naam: Sandra Aarts

Woonplaats: Hilvarenbeek & Eersel

Beroep: CNC frezen voorbereiding, Quality control

Persoonlijk record

16,8kg

Favoriete rig

Hinged stiff rig

Favoriet HB-aas

Instant project

Hoe en wanneer ben je gestart met vissen?

Toen ik 16 was ben ik met vrienden meegegaan die op karper gingen vissen. Daarna heeft het een paar jaar stil gelegen. Maar toch, de rust aan de waterkant en de adrenaline die door je lijft giert als de beetmelder afgaat kan ik niet aan me voorbij laten gaan.

Op welke type water vis je het liefst en waarom?

Ik bevis alle wateren, ik ga graag de uitdaging aan op een onbekend water.

Wat is je favoriete rig?

Hinged stiff rig; Over het algemeen vis ik graag met een standaard boilie onderlijn, deze vis ik dan met een single boilie of als snowman, maar naast mijn standaard boilie rig, gebruik ik ook graag een hinged stiff rig in combinatie met een 16mm Peach pop- up. Deze zet ik in op plaatsen waar wier staat, of wanneer ik denk dat het nodig is, dat mijn aaspresentatie nét iets boven de bodem moet staan. Denk dan bijvoorbeeld aan een hele zachte bodem, of wanneer er veel (afgestorven) bladeren op de bodem liggen.

Wat is je favoriete HB-aas en op welke manier gebruik je het?

Instant Project; Na verschillende smaken van de boilies geroken en getest te hebben, was mijn keuze snel gemaakt om de Instant Project boilies te kiezen.

{

Een slechte visdag is nog altijd beter dan een goede werkdag. Geniet van elk moment, de rust en natuur.